Maak je eigen brood | workshop

Deze cursus gaat van start. Inschrijven is nog mogelijk.

Water en graan; basis van brood. Eenvoudig nietwaar?
Samen met zout waren ze lange tijd dé broodingrediënten.
Bij deze broodbakworkshop leer je traditioneel brood maken, ongekunsteld, met natuurlijke grondstoffen, puur en lekker.

Voor wie
De basis workshop “Maakjebrood” is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de basis van het broodbakken en wil leren welke ingrediënten en technieken daarbij zoal komen kijken.

Inhoud
Tijdens de bakworkshop ga je twee kleine broden maken van de basisingrediënten voor brood. Je doet dit van begin tot eind met de hand. Je krijgt volop uitleg over de technieken van het mengen, kneden, vormen, rijzen en bakken van je brood. Je maakt je brood helemaal zelf onder begeleiding van een ervaren bakker. Ook krijg je handige tips en trucs om het bakken thuis te vergemakkelijken.

Resultaat
Aan het eind van de workshop heb je zelf twee verschillende broodjes gemaakt van één deeg. Met het basisrecept kan thuis verder veel ervaring worden opgedaan en worden gevarieerd. Het recept en je brood neem je mee naar huis.

Locatie
Molencomplex van de molen in Ravenstein. De molen is uit 1857 en vormt samen met de brouwerij en het bakhuis een platvorm voor de molenaar brouwer en bakker.
Adres: Molensingel 6, 5371 AE Ravenstein

En dan nog iets…
Vergeet niet een schort en twee theedoeken mee te nemen, en een tas voor brood.

Docent
Paul van den Steenhoven is als bakker en coördinator verbonden aan het bakhuis van de molen “De Nijverheid” in Ravenstein . Als eigenaar van “Maakjebrood.nl” geeft hij cursussen en workshops waarbij je leert met eerlijke ingrediënten heerlijk brood te maken.


Prijs€ 45,00
Aantal lessen1 les(sen)
Startdatum22-2-2019
LestijdenVrijdag
9.30-13.30
DocentHr. P. van den Steenhoven
Locatie
Lesdata
September
Oktober
November
December
Januari
Februari22
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus