Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 404.22.3

Hatha Yoga

Hatha Yoga
Cursuscode: 404.22.3

In onze hectische maatschappij, waarin veel mensen het uiterste van hun lichaam en geest vergen, is innerlijke rust een groot goed geworden. Om bestand te zijn tegen de dagelijkse werkdruk en uitdagingen van het leven heb je ontspanning nodig. Dat kun je bereiken door middel van yoga. Yoga is een term uit het Sanskriet en heeft als betekenis verenigen, beheersen. Het is een algemene term voor diverse spirituele disciplines die in de loop van de eeuwen zijn ontwikkeld om de mens te helpen zich te verbinden met het universele. Makkelijker gezegd: door middel van verschillende oefeningen proberen antwoord te krijgen op essentiële levensvragen. Een belangrijke factor daarbij is het bereiken van ontspanning en leren los te laten. Er zijn verschillende vormen van yoga, waarbij de ene zich meer bezighoudt met speciale lichaamshoudingen en ademhalingsoefeningen en de andere met wat actievere bewegingen diepe ontspanning probeert te bereiken. 

Bij Hatha yoga staat de balans tussen lichaam en geest centraal. De oefeningen - waarbij gebruik wordt gemaakt van adem, visualisatie, houding en bewegingen - leiden tot een groter lichaamsgevoel, een betere lichaamshouding en meer ontspanning. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning. Je leert het lichaam beter kennen en ontspannen, waardoor het denken tot rust komt. 
Hatha yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie.

 

Maandag 26 september 2022
24 lessen van 1 uur aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 229,00
Mw. C. (Coby) van Liempt
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)

LET OP! In verband met de situatie omtrent Corona, dien je een eigen matje mee te nemen en desgewenst een handdoek, dekentje en/of kussentje.

10:30 - 11:30
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
C. (Coby) van Liempt
C. (Coby) van Liempt
Mijn naam is Coby van Liempt. Als basis geef ik Hatha Yoga verweven met invloeden en technieken uit deze tijd. Mijn lessen zijn afwisselend van inhoud, soms actief en krachtig, soms verstillend en meditatief. Alle lessen zijn laagdrempelig en respectvol zodat yoga daadwerkelijk voeding is voor lichaam en geest. Ik zie je graag.