Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 402.23.1

Hatha Yoga

Hatha Yoga
Cursuscode: 402.23.1

In onze hectische maatschappij, waarin veel mensen het uiterste van hun lichaam en geest vergen, is innerlijke rust een groot goed geworden. Om bestand te zijn tegen de dagelijkse werkdruk en uitdagingen van het leven heb je ontspanning nodig. Dat kun je bereiken door middel van yoga. Yoga is een term uit het Sanskriet en heeft als betekenis verenigen, beheersen. Het is een algemene term voor diverse spirituele disciplines die in de loop van de eeuwen zijn ontwikkeld om de mens te helpen zich te verbinden met het universele. Makkelijker gezegd: door middel van verschillende oefeningen proberen antwoord te krijgen op essentiële levensvragen. Een belangrijke factor daarbij is het bereiken van ontspanning en leren los te laten. Er zijn verschillende vormen van yoga, waarbij de ene zich meer bezighoudt met speciale lichaamshoudingen en ademhalingsoefeningen en de andere met wat actievere bewegingen diepe ontspanning probeert te bereiken. 

Bij Hatha yoga staat de balans tussen lichaam en geest centraal. De oefeningen - waarbij gebruik wordt gemaakt van adem, visualisatie, houding en bewegingen - leiden tot een groter lichaamsgevoel, een betere lichaamshouding en meer ontspanning. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning. Je leert het lichaam beter kennen en ontspannen, waardoor het denken tot rust komt. 
Hatha yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie.

 

Woensdag 11 januari 2023
12 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 119,00
Mw. M. (Marijke) Delforterie
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)

LET OP! In verband met de situatie omtrent Corona, dien je een eigen matje mee te nemen en desgewenst een handdoek, dekentje en/of kussentje.

19:00 - 20:15
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Marijke) Delforterie
M. (Marijke) Delforterie
Als Hatha-yoga en Meditatie docente is Marijke Delforterie sinds 1992 verbonden aan de Volksuniversiteit. Haar 3-jarige opleiding heeft ze gevolgd bij Mudita in 's-Hertogenbosch en vandaaruit heeft zij diverse bijscholingen gedaan, o.a. bij Anandajay en bij Marijke Ludwig. Marijke Delforterie is erg blij met de laagdrempeligheid, waardoor er inmiddels vele mensen uit Oss en omgeving met een vorm van Yoga en meditatie hebben kennisgemaakt.