Veelgestelde vragen

Wanneer weet ik of mijn cursus doorgaat?
Cursussen gaan door als er een bepaald minimum aantal deelnemers heeft ingeschreven op de cursus. Wordt het minimum aantal deelnemers niet bereikt, dan komt de cursus te vervallen. De cursisten die ingeschreven staan voor een geannuleerde cursus, krijgen ongeveer één week voor aanvang van de cursus schriftelijk bericht. 

Kan ik op het laatste moment nog inschrijven voor een cursus?
Het is mogelijk om tot een dag voor de startdatum van een cursus nog in te schrijven. Hiervoor kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier op deze website

Is het mogelijk om mijn cursus te annuleren?
Het is mogelijk om uw inschrijving voor een cursus, lezing of workshop te annuleren. Dit kan uitsluitend schriftelijk en maximaal tot 10 dagen voorafgaand aan de startdatum van de cursus. In een dergelijk geval ontvangt u te allen tijde een tegoedbon ter waarde van het cursusbedrag, minus € 10,- administratiekosten. Deze tegoedbon is één jaar geldig na datum afgifte en niet inwisselbaar voor contanten. Het is niet mogelijk om, binnen 10 dagen voorafgaand aan de cursus, het cursusgeld op welke wijze dan ook te restitueren. Telefonische c.q. mondelinge verzoeken worden niet in behandeling genomen.

Ik wil mijn cursus voortijdig beëindigen, kan ik een gedeelte van het cursusgeld terugkrijgen?
Restitutie van een deel van het cursusgeld is niet mogelijk.

Vanwege ziekte van mijn docent is er een les niet doorgegaan. Wordt deze nog ingehaald?
Indien er een les onverhoopt niet is doorgegaan, zal de docent de eerstvolgende keer in overleg met de cursisten een nieuwe datum bepalen waarop de les kan worden ingehaald. In de meeste gevallen zal dit aan het einde van de cursusduur zijn.

Zijn studieboeken bij het cursusgeld inbegrepen?
De cursusprijzen zijn exclusief de benodigde studieboeken. Op onze website en op de informatie die u voor aanvang van de cursus ontvangt wordt aangegeven of er lesmaterialen nodig zijn. De cursisten worden verzocht om de aangegeven boeken op de eerste lesdag mee te nemen. Bij de kooklessen zijn de ingrediënten wel bij de cursusprijs inbegrepen.

Zijn de docenten bij de Volksuniversiteit wel bevoegd?
Alle docenten zijn gediplomeerd. De meeste docenten geven ook op andere scholen les of hebben veel ervaring in het onderwijs. Op onze website en op het informatieblad van de cursus staat van elke docent een korte cv vermeld.

Kan ik rechtstreeks een vraag aan een docent stellen?
Hiervoor kunt u terecht op onze inloopavonden. Hier zijn een aantal taaldocenten aanwezig. U kunt ook een email sturen naar info@volksuniversiteitoss.nl, dan zorgen wij ervoor dat uw vraag bij de docent terecht komt.

Wat gebeurt er met mijn adresgegevens?
Uw persoonsgegevens worden door de Volksuniversiteit opgeslagen in een cursistenbestand. Wij gebruiken deze gegevens om u te informeren over uw cursus, u te attenderen op andere interessante cursussen of workshops en om u jaarlijks het nieuwe cursusprogramma toe te sturen. Uw gegevens worden in geen enkel geval aan derden ter beschikking gesteld.