Talen

Bij Volksuniversiteit Oss leer je een taal in een klassikale omgeving met veel persoonlijke aandacht van de (native speaker) docent. 
Daarnaast bieden we opfriscursussen en conversatiecursussen aan.
Achter een taalcursus staat tussen haakjes vermeld het niveau van de taalcursus volgens de Europese inschaling (ERK), lopend van A1 t/m C2. Kijk voor meer informatie over ERK en vragen over je niveau en mogelijkheden op onze website.

Cursus overdag - 24 lessen van 75 min - na 48 lessen op een hoger ERK niveau.
Cursussen avond - 15 lessen van 90 min - na 30 lessen op een hoger ERK niveau.
Cursussen avond intensief - 24 lessen van 90 min - na 24 lessen op een hoger ERK niveau.

Is de cursus reeds gestart en wil je nog instromen, neem dan contact met ons op. Je kunt ook een proefles volgen. Tevens is het mogelijk om tijdens de cursus over te stappen naar een ander niveau.

Wil je meer informatie over een cursus of heb je vragen over je niveau? Vul dan dit formulier in.
Of stuur een e-mail naar info@volksuniversiteitoss.nl
We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Of bezoek één van onze informatie en intake dagen.

Duits

Naast het Engels en Frans is Duits een veel gesproken taal. Op diverse niveaus zijn er taaltrainingen zowel in Oss als Uden. Je taalkennis weer een beetje ophalen dan is er de opfriscursus Duits. Klik verder voor het volledige cursusaanbod. 

Engels

De meest gesproken taal voor ons is het Engels. Je taalkennis verder ontwikkelen dat kan op diverse niveaus zowel in Oss als Uden. Ook Engels conversatie, zakelijke Engels taaltraining of de Engels opfriscursus. Klik verder voor het volledige cursusaanbod. 

Frans

Een breed aanbod op diverse niveaus zowel in Oss als Uden. Ook Frans conversatiecursus zit in ons programma. Klik verder voor het volledige cursusaanbod. 

Italiaans

De Italiaanse taal is oa verwant aan het Spaans, Frans en Roemeens. Een mooie taal om te leren wij bieden de taaltraining aan op diverse niveaus zowel in Oss als Uden. Ook Italiaans conversatiecursus of de snelcursus Italiaans. Klik verder voor het volledige cursusaanbod. 

Spaans

Er zijn veel Spaanstalige landen in de wereld, waardoor Spaans ook wel gezien wordt als tweede wereldtaal. Met het brede aanbod op diverse niveaus zowel in Oss als Uden, zijn er volop mogelijkheden om de taal te leren. Ook Spaans conversatiecursus wordt aangeboden. Klik verder voor het volledige cursusaanbod. 

Arabisch

Een aparte taal leren dan is Arabisch een mogelijkheid. De lessen worden aangeboden op verschillende niveaus en gegeven door een native speaker docent. Klik verder voor het volledige cursusaanbod. 

Chinees

Chinees is een taal met andere klanken en tekens. Ook is de Chinese cultuur anders dan de westerse cultuur. Ben je geínteresseerd in de Chinese cultuur en taal, dan kun je een cursus volgen bij Volksuniversiteitoss.  

Grieks

Een hele nieuwe taal leren met een nieuw alfabet dan heb je een mooie uitdaging met de Griekse taal. De lessen worden gegeven door een native speaker docent. Klik verder voor het volledige cursusaanbod. 

Indonesisch

Een bijzondere taal leren van een native speaker docent dat kan met Indonesisch. Klik verder voor het cursusaanbod.

Latijn

Maken uitdrukkingen als habemus papam, ad fundum, urbi et orbi of cave canem jou nieuwsgierig? Onze docent Latijn leert je graag de Latijnse taal. Klik verder voor het cursusaanbod.

Pools

Steeds meer Nederlanders gaan op vakantie naar Polen. Omgekeerd vinden meer Polen hun werk in Nederland. Dit maakt het voor veel mensen interessant om de Poolse taal te leren. De les wordt verzorgd door een native speaker docent Pools. Klik verder voor het cursusaanbod.

Portugees

Onze native speaker docent Portugees neemt je stap voor stap mee om de Portugese taal te leren. Klik verder voor het volledige cursusaanbod. 

Snelcursus of intensieve taalcursus

Onze taalcursussen zijn er in verschillende snelheden, zodat je zelf kiest welk tempo het beste bij je past. Bij snelcursussen of intensieve cursussen ligt het tempo beduidend hoger en is er sprake van meer thuisstudie.

Cursus overdag - 24 lessen van 75 min - na 48 lessen op een hoger ERK niveau.
Cursussen avond - 15 lessen van 90 min - na 30 lessen op een hoger ERK niveau.
Cursussen avond intensief - 24 lessen van 90 min - na 24 lessen op een hoger niveau

Volgens Europees Referentie Kader (ERK)

Wat is het ERK? Het Europees Referentie Kader, een Europese standaard om een taalniveau vast te stellen. Volksuniversiteit Oss hanteert ook het ERK bij de taalcursussen. Het niveau waarop een cursist een taal beheerst, is verdeeld in vijf vaardigheden: lezen, schrijven, spreken, een gesprek voeren en luisteren. Binnen elke vaardigheid zijn er drie niveaus, die in twee delen zijn opgesplitst. De beginnende basisgebruiker heeft niveau A, de onafhankelijke gebruiker heeft niveau B en de vaardige gebruiker beschikt over niveau C. Het normaal beheersen van de moedertaal staat gelijk aan niveau C1. Heb je vragen over je niveau neem dan even contact met ons op.