Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 811.22.3

Engels [->A2]

Engels [->A2]
Cursuscode: 811.22.3

Deze cursus is voor iedereen (zowel de ‘absolute beginners’ als mensen die het Nederlands niet als moedertaal hebben en mensen waar de kennis van Engels ver is weggezakt) die de Engelse taal van begin af aan willen leren. 
In deze cursus leer je aan de hand van de vier de pijlers (lezen, schrijven, luisteren en spreken) de basis van de Engelse taal. De methode Fairway new– deel 1 behandelt aan de hand van alledaagse onderwerpen stapsgewijs de opbouw van de woordenschat en grammatica. Onderwerpen waar je dan aan moet denken zijn family, home en work. 
Na het volgen van deze cursus kun je jezelf voor stellen en heel kort iets over jezelf vertellen, over je familie, hobby’s en de plaats waar je woont. Je kunt anderen begroeten, eenvoudige vragen stellen en vragen/zeggen hoe laat het is. Kortom, je kunt korte gesprekjes voeren over eenvoudige onderwerpen of activiteiten. We oefenen het Engels alfabet, telwoorden, het correct kunnen vervoegen van werkwoorden zodat je een goede basis hebt om daarna je Engels verder op te bouwen.

Woensdag 12 oktober 2022
22 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 295,00
Mw. G.M.E. (Ellen) Lommerse
13:30 - 14:45
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
G.M.E. (Ellen) Lommerse
G.M.E. (Ellen) Lommerse
Eén van Ellen Lommerse’s ‘not-so-guilty pleasures’ in het leven is, zowel professioneel als hobbymatig, de Engelse taal en cultuur. Hoewel ze in 1995 haar studie Engels aan de Universiteit van Utrecht afrondde, is Engels altijd een grote favoriet gebleven. Daarom besloot ze in 2020 om weer in deeltijd te gaan studeren (Lerarenopleiding Engels aan de HAN). Ellen heeft ongeveer 12 jaar in Groot-Brittannië gewoond waar ze o.a. werkte als Blue Badge Guide (toeristengids) en vertaalster. Sinds ze in 2005 weer in Nederland woont, geeft ze Engelse les, o.a. bij de Volksuniversiteit en sinds 2013 werkt ze bij de Radboudumc in Nijmegen, op de afdeling cognitieve neurowetenschappen, waar Engels de voertaal is. Naast het onderwijzen van Engels, houdt Ellen van reizen, uit eten gaan, lezen, filmhuisfilms kijken en kijkt ze uit naar een tweede reis om de wereld (dit keer op de fiets). Uit eigen ervaring weet ze hoe nuttig het is om Engels te leren en/of je Engels bij te houden en ze wil anderen daar ook graag bij helpen.