Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: U861.22.3

Duits beginners [->A1]

Duits beginners [->A1]
Cursuscode: U861.22.3

Deze cursus is voor de echte beginners. Als je niet meer dan één jaar Duits hebt gehad, zal deze cursus je helpen om de basis van de Duitse taal aan te leren. Je zet met de cursus de eerste stap richting het leren van de Duitse taal. De lessen worden gegeven aan de hand van de methode Berliner Platz 1. In de lessen wordt ook aandacht besteed aan; een aantal Duitse steden, Duitse feesten als het Oktoberfest, maar ook wonen in Duitsland en de Duitse omgangsvormen. 

In de lessen leer je aan de hand van spreken, luisteren, lezen en schrijven de Duitse taal kennen. Je leert eenvoudige gesprekjes voeren, bijvoorbeeld in een restaurant. Je leert hoe je in een winkel dingen kunt vragen en jezelf voorstellen en mensen begroeten. Het doel van de cursus is hetgeen je geleerd hebt ook gelijk in de praktijk kunt toepassen. De belangrijkste grammaticale items zijn: uitspraak en spelling, tegenwoordige tijd (regelmatig en onregelmatig), de eerste en vierde naamval en telwoorden.

Donderdag 22 september 2022
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 229,00
Dhr. A.J.W.A. (Bas) Siekman
Boek: Berliner Platz 1 NEU Deutsch im Alltag Lehr- und Arbeitsbuch (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: Uden - Udens College (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.J.W.A. (Bas) Siekman
A.J.W.A. (Bas) Siekman
"Ik ben Bas Siekman en ik woon alweer een paar jaar in het prachtige Ravenstein. In eerste instantie ben ik afgestudeerd als docent Engels aan de lerarenopleiding in Tilburg. Engels: Een taal die altijd van pas komt en het Britse eiland is ook nog eens lekker dichtbij. Als je er bent, ben je wel meteen in een andere wereld. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Engelse ontbijt?! En wat dacht je van alle verschillende varianten van het Engels in de wereld. Er valt genoeg te beleven als je het Engels wilt bestuderen! Daarna heb ik nog een lesbevoegdheid voor Duits behaald. Een taal waarvan je de helft cadeau krijgt, omdat het zoveel op het Nederlands lijkt. Maar ja, welke helft...? Duitstalige landen hebben alles: Van hoge bergen naar platte stranden door prachtig dichtbebost gebied. En als je dan ook nog eens een mondje correct Duits spreekt, merk je dat Duitsers dat ontzettend waarderen. Ik zou u graag laten kennismaken met mijn visie op één van deze twee prachtige talen!"