Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 865.21.3

Duits beginners [->A1]

Duits beginners [->A1]
Cursuscode: 865.21.3

Deze cursus is voor de echte beginners. Als je niet meer dan één jaar Duits hebt gehad, zal deze cursus je helpen om de basis van de Duitse taal aan te leren. Je zet met de cursus de eerste stap richting het leren van de Duitse taal. De lessen worden gegeven aan de hand van de methode Berliner Platz 1. In de lessen wordt ook aandacht besteed aan; een aantal Duitse steden, Duitse feesten als het Oktoberfest, maar ook wonen in Duitsland en de Duitse omgangsvormen. 

In de lessen leer je aan de hand van spreken, luisteren, lezen en schrijven de Duitse taal kennen. Je leert eenvoudige gesprekjes voeren, bijvoorbeeld in een restaurant. Je leert hoe je in een winkel dingen kunt vragen en jezelf voorstellen en mensen begroeten. Het doel van de cursus is hetgeen je geleerd hebt ook gelijk in de praktijk kunt toepassen. De belangrijkste grammaticale items zijn: uitspraak en spelling, tegenwoordige tijd (regelmatig en onregelmatig), de eerste en vierde naamval en telwoorden.

Dinsdag 21 september 2021
24 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 279,00
Mw. M.J.J. (Marie-José) Ras-Heessels
Boek: Berliner Platz 1 NEU Deutsch im Alltag Lehr- und Arbeitsbuch (klik hier voor meer informatie)
10:00 - 11:15
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
M.J.J. (Marie-José) Ras-Heessels
M.J.J. (Marie-José) Ras-Heessels
Ik woon in Berghem en werk al bijna 40 jaar als docent Duits. Daarvan heb ik 27 jaar met veel plezier lesgegeven op de Mavo St. Jan in Oss en nu al weer een aantal jaren bij Volksuniversiteit Oss. Uiteraard staan het leren spreken, lezen en schrijven van de Duitse taal centraal, maar ook kennismaken met de cultuur van het land zelf zal aan de orde komen. Daarbij mag natuurlijk de kennismaking met een stad als Berlijn niet ontbreken.