Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 863.21.1

Duits 2 [->A1]

Duits 2 [->A1]
Cursuscode: 863.21.1

Deze cursus is voor mensen die al enige kennis hebben van de Duitse taal, maar de taal beter wil beheersen. Duits is een rijke taal met veel grammatica, maar oefening baart kunst. Naast dat Duits wat verschillen heeft met het Nederlands zijn er ook zeker overeenkomsten. Aangezien je al over een basis van de Duitse taal beschikt is het natuurlijk leuk om nu naar volledige zinnen toe te werken.

In de lessen zal je vooral met grammatica aan de slag gaan. Zo leer je grammaticaal correcte zinnen te maken en uiteindelijk korte gesprekken te voeren. Naast het leren van de grammatica blijft er ook volop ruimte om de theorie toe te passen in praktische oefeningen. Je zal je Duitse woordenschat gaandeweg ook flink vergroten. Duits spreken behoort in deze cursus eveneens tot de basis. Daarnaast is er ook nog aandacht voor lezen en schrijven in het Duits.

Woensdag 24 februari 2021
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 219,00
Dhr. A.J.W.A. (Bas) Siekman
Boek: Berliner Platz 1 NEU Deutsch im Alltag Lehr- und Arbeitsbuch (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
A.J.W.A. (Bas) Siekman
A.J.W.A. (Bas) Siekman
"Ik ben Bas Siekman en ik woon alweer een paar jaar in het prachtige Ravenstein. In eerste instantie ben ik afgestudeerd als docent Engels aan de lerarenopleiding in Tilburg. Engels: Een taal die altijd van pas komt en het Britse eiland is ook nog eens lekker dichtbij. Als je er bent, ben je wel meteen in een andere wereld. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Engelse ontbijt?! En wat dacht je van alle verschillende varianten van het Engels in de wereld. Er valt genoeg te beleven als je het Engels wilt bestuderen! Daarna heb ik nog een lesbevoegdheid voor Duits behaald. Een taal waarvan je de helft cadeau krijgt, omdat het zoveel op het Nederlands lijkt. Maar ja, welke helft...? Duitstalige landen hebben alles: Van hoge bergen naar platte stranden door prachtig dichtbebost gebied. En als je dan ook nog eens een mondje correct Duits spreekt, merk je dat Duitsers dat ontzettend waarderen. Ik zou u graag laten kennismaken met mijn visie op één van deze twee prachtige talen!"