Talen

Selecteer de taal van uw keuze:

Arabisch
Duits
Dutch
Engels
Frans
Grieks
Indonesisch
Italiaans
Nederlands
Pools
Russisch
Snelcursus
SpaansEen andere taal spreken is de sleutel tot het ontdekken van de ware aard van de cultuur van een land. Het beheersen van een vreemde taal is iets om trots op te zijn en het geeft een leven lang plezier. Wij bieden minimaal 15 verschillende talen aan, variƫrend van Engels en Italiaans tot Grieks en Arabisch. Niet alleen een uitgebreid aanbod aan beginnerscursussen, maar ook cursussen voor gevorderden en conversatiecursussen staan in ons programma. Een taal leert u niet alleen door anderhalf uur per week een les te volgen. Bij al onze taalcursussen adviseren wij ook thuis tijd aan huiswerk en andere opdrachten te besteden.

Europees Referentie Kader
Vaak komt u, als u een taal wilt gaan leren, al snel in aanraking met het begrip ERK. Het Europees Referentie Kader (ERK), is een Europese standaard om een taalniveau vast te stellen. Ook de Volksuniversiteit gaat dit cursusjaar het ERK hanteren bij onze taalcursussen.
Wat is het ERK? Het niveau waarop een cursist een taal beheerst, is verdeeld in vier vaardigheden: lezen, schrijven, spreken en luisteren. Binnen elke vaardigheid zijn er drie niveaus, die in twee delen zijn opgesplitst. De beginnende basisgebruiker heeft niveau A, de onafhankelijke gebruiker heeft niveau B en de vaardige gebruiker beschikt over niveau C. Het normaal beheersen van de moedertaal staat ongeveer gelijk aan niveau C1.
Waar mogelijk worden de cursusniveaus gerelateerd aan deze Europese norm voor taalniveaus.

Tempo
Onze taalcursussen zijn er in verschillende snelheden, zodat u zelf kiest welk tempo het beste bij u past.
Bij snelcursussen ligt het tempo beduidend hoger en is er sprake van meer thuisstudie.
Cursussen overdag - 24 lessen van 75 min - na 48 lessen op een hoger niveau
Cursussen avond - 18 lessen van 75 min - na 36 lessen op een hoger niveau
Cursussen avond versneld - 18 lessen van 120 min - na 18 lessen op een hoger niveau

Inburgeren
Onze Nederlandse (NT2) cursussen helpen u om u voor te bereiden op het Inburgeringsexamen, met name de examenonderdelen Lezen, Luisteren, Schrijven en Spreken. Ook laten we onze cursisten kennismaken met de vele manieren, waarop de Nederlandse samenleving is georganiseerd. Nederlandse instellingen, gewoontes en het gedrag van de Nederlanders worden besproken voor het examenonderdeel Kennis van de Nederlandse Samenleving (KNS). Dit examen kunt u doen als u level 1, 2 en 3 met goed resultaat heeft gevolgd. Dit examen is niet bij de cursus inbegrepen. Meer informatie over het examen vindt u op www.inburgeren.nl.