Cursusnummer:
124.23.4

Namen bij gezichten onthouden

We herkennen het allemaal. Je ontmoet iemand nieuw. De namen worden uitgewisseld en binnen korte tijd ben je de naam alweer vergeten. Zeker als je aan meerdere personen wordt voorgesteld. Waarom is het onthouden van namen toch zo moeilijk?

Een antwoord op deze vraag krijg je in de training namen en gezichten onthouden. Je gaat je eigen brein beter leren kennen én je wordt een kei in het onthouden van nieuwe personen.

Voor wie?
Deze training is voor iedereen die zijn geheugenkracht wil ontwikkelen om het vervolgens toe te toepassen op het specifiek gebied van nieuwe mensen onthouden. Voor sommige beroepen geeft de vaardigheid een enorme boost in de professionaliteit. Denk maar eens salesmedewerkers, trainers en docenten, zorgmedewerkers en politici. Beroepen met veel menscontact. Onthoud de naam, verbeter de relatie.

Wat ga je doen?
Samen met de trainer en je groepsdeelnemers ga je ontdekken hoe je brein werkt bij het onthouden. En hoe het ook vaak niet werkt. Dit leggen we uit met een beetje theorie maar we duiken al vanaf de eerste bijeenkomst de praktijk in zodat je het ook zelf ervaart.

Al snel heb je een begrip van de “normale” werking van je brein. Vanaf hier wordt het echt interessant. Je gaat de geheugentechniek leren en ontdekken hoe enorm krachtig jouw eigen brein is. En deze vaardigheid ga je toepassen op het onthouden van namen en gezichten.

Op een ludieke en ontspannen wijze gaan we samen in vijf bijeenkomsten een ontdekkingsreis maken door je eigen brein. Op het eind heb een geheel nieuwe mentale gereedschapskist.

Wat neem je mee?
Je leert over de normale werking van brein en geheugen
* Je krijgt inzicht waarom we juist bij het onthouden van namen zo snel vergeten
* Je leert én ervaart de geheugentechniek, de krachtigste vaardigheid voor een sterk geheugen
* Je leert én ervaart hoe de geheugentechniek in te zetten op het onthouden van namen en gezichten
* Je ontvangt energie én inspiratie om op een andere wijze in brein te gebruiken
* Je krijgt de beschikking over de contactgegevens van de trainer. Om na de training nog wat op weg geholpen te worden indien nodig

Jouw trainer
De trainer is Rick de Jong. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring. Als trainer én met de toepassing van de geheugentechniek. Een combinatie die succesvolle bijeenkomsten garandeert. Rick heeft een geheugengrootmeester titel uit de geheugensport, IMM (International Master of Memory). Hij heeft in 2015  een Europees record gevestigd door 22612 decimalen van het getal Pi uit zijn hoofd op te noemen, wat de kracht van het menselijk langetermijngeheugen aangeeft. Rick past de vaardigheid op verschillende vlakken toe in zijn leven, zoals ook bij het onthouden van namen en gezichten

Neem deel aan een training om nooit meer te vergeten

 

 • 5 lessen van 2 uur Toon details
  • 1: maandag 20 nov 2023 - 19:30 – Andere locatie
  • 2: maandag 27 nov 2023 - 19:30 – Andere locatie
  • 3: maandag 4 dec 2023 - 19:30 – Andere locatie
  • 4: maandag 11 dec 2023 - 19:30 – Andere locatie
  • 5: maandag 18 dec 2023 - 19:30 – Andere locatie
 • € 199,00
 • Rick de Jong
 • Boeken Toon boek-info
  • Niet van toepassing
 • Andere locatie Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm