Cart

No products
Course number: 137.21.4

Gebarentaal

Gebarentaal
Course number: 137.21.4

Een nieuwe wereld gaat voor je open

Wist je dat:
• De Nederlandse Gebarentaal een eigen grammatica heeft?
• In Nederland ongeveer 16.000 mensen doof zijn?
• Gebarentaal niet alleen bedoeld is voor doven?
• Gebarentaal een prachtige taal is, waarbij men gebruik maakt van handen en mimiek?
• Gebarentaal geen systeem is bedacht om te communiceren, maar een echte levende taal, die zich blijft ontwikkelen, net als gesproken talen?
• Het heel erg leuk is om Gebarentaal te leren?

Tijdens deze 4 lessen durende cursus maak je kennis met de basisbeginselen van Gebarentaal, en leer je jezelf in Gebarentaal onder andere voor te stellen en te begroeten. Daarnaast kom je ook meer te weten over de Dovengemeenschap en haar cultuur. 

Friday November 19, 2021
4 lessons of 2 hrs start time 10:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 89,00
Tutor: Ms. I. (Iris) Wijnen
Book: Niet van toepassing (click here for more information)
10:00 - 12:00
Location: Oss - Volksuniversiteit Oss (click here for address details)
Enrol >
I. (Iris) Wijnen
I. (Iris) Wijnen
Docente Iris Wijnen is sinds 2007 gediplomeerd docente Nederlands Gebarentaal. Zij is fervent Gebarentaalgebruiker, omdat ze zelf doof is. Ook haar man is doof en ze communiceren thuis met de kinderen in zowel Nederlandse taal als Nederlands Gebarentaal. Vanaf het moment dat ze haar diploma behaalde, geeft ze cursussen en trainingen Nederlandse Gebarentaal en Dovencultuur aan verschillende doelgroepen. De afgelopen 5 jaar heeft ze zich voornamelijk bezig gehouden met het ontwikkelen van nieuwe lesmaterialen voor communicatiecursussen Nederlands Gebarentaal. Het resultaat hiervan zijn 3 modules: ‘Het hele verhaal in Gebarentaal’. Hiernaast geeft ze met enige regelmaat workshops en lezingen binnen onderwijsinstituten, bedrijven en instanties over wat doofheid inhoudt en hoe je hiermee op een goede manier omgaat.