Cart

No products
Course number: 130.21.4

Nederlands opfris - workshop

Nederlands opfris - workshop
Course number: 130.21.4

"De kortste afstand tussen twee mensen is een glimlach. "Hoewel emoticons en foto's op computers en 'slimme telefoons'veel kunnen overbrengen, is geschreven taal nog steeds belangrijk. Fanmail, felicitaties, notulen, sollicitatiebrieven, steunbetuigingen, Valentijnskaartjes en verenigingsblaadjes zijn taalwerk.
Als je iets aan iemand schrijft, wil je dat de ander het begrijpt. Schrijven kost tijd. Aan tijd ontbreekt het vaak. Een paar woorden zijn in een oogwenk getypt en een app of mail sordt in een paar tellen verzonden. Als zinnen niet kloppen of als spelfouten afleiden van de inhoud, wordt zo'n snel geschreven bericht niet goed ontvangen. 
Op maandag 6 december start een korte cursus Nederlands - opfris. De cursus is bedoeld voor mensen die hun kennis willen opfrissen of verrijken; voor mensen die willen snappen waarom je niet een Euro zied liggen, maar wel ineens een kwartje vindt. In zes lessen worden belangrijke spellingsregels utigelegd aan de hand van duidelijke voorbeelden en oefeningen. 

Deze gratis workshop is een proefles / kennismaking met de docent en de cursus.

Monday November 29, 2021
1 workshop of 1,5 hrs start time 20:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 0,00
20:30 - 22:00
Location: Oss - Volksuniversiteit Oss (click here for address details)
Enrol >
M.E. (Meike) van Voorst
M.E. (Meike) van Voorst
Meike van Voorst is afgestudeerd als kunsthistorica in 1995 (Groningen). Vanwege haar interesse in taal en communicatie volgde ze daarna de lerarenopleiding Nederlands in Utrecht. Ze heeft Nederlands gegeven aan leerlingen van het VMBO en NT 2 onderwijs aan allochtone vrouwen.