Cursuscode: 908.22.3

Nederlands NT2 level 7 [->B1]

Cursuscode: 908.22.3

Met dze cursus NT2 leer je beter communiceren in het Nederlands en kun je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2-Programma I. In deze cursus wordt je kennis van de Nederlandse taal verder verdiept en uitgebreid. De vier vaardigheden (luisteren, lezen, schrijven en spreken) komen in de les aan bod en er is aandacht voor herhaling en uitbreiding van de grammatica en het vocabulaire. Door te oefenen met fragmenten van de voorbeeldexamens worden de cursisten vertrouwd gemaakt met de vorm van de opdrachten en de techniek van het antwoorden.

Staatsexamen I is bedoeld voor mensen die willen werken of studeren op mbo-3 of -4 niveau. Het taalniveau van dit programma is B1. Dit niveau is gelijk aan taalniveau B1 van het Europees Referentiekader (ERK) / Common European Framework of Reference (CEFR). De inhoud en taken van het examen zijn gericht op situaties die voorkomen in opleiding, werk en het dagelijks leven op mbo-3 of -4 niveau.

Het huiswerk bedraagt circa 3 tot 5 uur per week.

Dinsdag 20 september 2022
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. A.M. (Merleyn) Buimer-Sitaram
A.M. (Merleyn) Buimer-Sitaram
Even voorstellen, ik ben Merleyn Buimer. Ik ben geboren en getogen in Suriname, waar ik ook enkele jaren in het onderwijs gewerkt heb. Ik ben getrouwd met Gerrit en heb twee kinderen. Wij genieten van het leven, reizen graag en vinden het bezoeken van een restaurant geen straf. Naast reizen zijn lezen , tuinieren en koken mijn hobby’s. Ik heb de laatste jaren gewerkt in het basisonderwijs en ben toen met pre- pensioen gegaan. Toch blijft het onderwijs trekken en ben ik gaan kijken hoe ik een bijdrage kan leveren om anderen te helpen zich te ontwikkelen zodat ze zich makkelijker in de samenleving kunnen bewegen.