Cursuscode: 910.22.3

Nederlands NT2 level 6 [A2 -> A2+]

Cursuscode: 910.22.3

Deze cursus is voor de mensen die zich al prima kunnen redden met de Nederlandse taal. Het voeren van gesprekken over niet al te lastige onderwerpen is al geen uitdaging meer. Het lezen van relatief makkelijke standaardteksten over vertrouwde zaken is ook geen probleem meer, net zoals het schrijven over vertrouwde onderwerpen. Je kennis van de Nederlandse taal wordt verder verdiept en uitgebreid.

In deze lessen bespreken we grammatica, woordenschat, uitspraak en alle vier de taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. De kennis die je al hebt, wordt uitgebreid aan de hand van nieuwe lesstof en nieuwe uitdagingen. Je gaat bezig met het nog verder uitbreiden van je woordenschat en lastige grammatica. Zo zal je het gebied van onderwerpen waar je de woordenschat van beheerst wat uitbreiden en zal je grammatica ook steeds beter worden. De Nederlandse cultuur wordt in de cursus ook nog besproken. Dat helpt je een beter gevoel voor het Nederlands in zijn geheel te ontwikkelen. Er wordt alleen, met zijn tweeën en in groepen gewerkt tijdens de cursus.
Het huiswerk bedraagt circa 3 tot 5 uur per week. Het huiswerk bestaat voornamelijk uit lees- en schrijfoefeningen.

Dinsdag 20 september 2022
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. A.M. (Merleyn) Buimer-Sitaram
Boek: De sprong (klik hier voor meer informatie)
A.M. (Merleyn) Buimer-Sitaram
Even voorstellen, ik ben Merleyn Buimer. Ik ben geboren en getogen in Suriname, waar ik ook enkele jaren in het onderwijs gewerkt heb. Ik ben getrouwd met Gerrit en heb twee kinderen. Wij genieten van het leven, reizen graag en vinden het bezoeken van een restaurant geen straf. Naast reizen zijn lezen , tuinieren en koken mijn hobby’s. Ik heb de laatste jaren gewerkt in het basisonderwijs en ben toen met pre- pensioen gegaan. Toch blijft het onderwijs trekken en ben ik gaan kijken hoe ik een bijdrage kan leveren om anderen te helpen zich te ontwikkelen zodat ze zich makkelijker in de samenleving kunnen bewegen.