Cursuscode: 902.22.3

Nederlands NT2 level 4 [A2 -> A2+]

Cursuscode: 902.22.3

Deze cursus is voor mensen die een groot deel van de Nederlandse taal al redelijk beheersen en tijdens gesprekken nog nauwelijks naar woorden hoeven te zoeken. Je kan korte brieven of mailtjes zonder al te veel moeite schrijven en ook het lezen van artikelen in de krant of een tijdschrift vormt geen probleem meer. De kennis die je al hebt wordt in de cursus verder uitgebreid en je zal je verder verdiepen in de taal.

In de lessen wordt er aandacht besteed aan grammatica, woordenschat, uitspraak en alle vier de taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. De kennis die je al hebt, wordt uitgebreid aan de hand van nieuwe lesstof en nieuwe uitdagingen. Je zal nu bezig gaan met de lastigere woorden en grammatica zodat je naast het voeren van standaard gesprekken uiteindelijk ook in staat zal zijn wat lastigere gesprekken te voeren. De Nederlandse cultuur komt in de cursus ook aan bod. Dat helpt je om een wat beter gevoel voor het Nederlands in zijn geheel te ontwikkelen. Er wordt alleen, met zijn tweeën en in groepen gewerkt tijdens de cursus.

Het huiswerk bedraagt circa 3 tot 5 uur per week, het bestaat voornamelijk uit lees- en schrijfoefeningen.

Vrijdag 23 september 2022
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 9:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. A.L. (Anna) Shershneva
Boek: In zicht (klik hier voor meer informatie)
A.L. (Anna) Shershneva
Anna Shershneva-van Grunsven heeft altijd al een voorliefde voor talen gehad. Ze is afgestudeerd als Orthopedagoog, tolk/vertaler Nederlands, Russisch en docent Engels voor basis- en volwassenenonderwijs. In het dagelijkse leven is ze actief als beëdigd vertaalster en tolk voor het bedrijfsleven in de Nederlandse, Russische en Engelse taal en geeft ze al jaren met veel plezier Nederlandse les aan studenten van allerlei niveaus en nationaliteiten, van absolute beginners tot studenten die alleen nog maar conversatie nodig hebben.