Cursuscode: 911.23.1

Nederlands NT2 level 2 [A1- -> A1+]

Cursuscode: 911.23.1

Deze cursus is voor mensen die al bekend zijn met de basis van de Nederlandse taal. Je kan jezelf al voorstellen in het Nederlands en kan simpele vragen stellen. Je hebt al een kleine woordenschat opgebouwd over dingen als werk, hobby's en het dagelijkse leven. Als iemand in langzaam en met eenvoudige woorden tegen je spreekt kan je dat prima volgen.

In de lessen wordt er aandacht besteed aan grammatica, woordenschat, uitspraak en alle vier de taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Er wordt met de kennis die je al hebt aan opdracht gewerkt en met elkaar gesproken, vervolgens wordt de kennis langzaam uitgebreid en zal je in staat zijn steeds langere gesprekken te voeren en steeds lastigere opdrachten te maken. De Nederlandse cultuur komt in de cursus ook aan bod. Dat helpt je om een wat beter gevoel voor het Nederlands in zijn geheel te ontwikkelen. Er wordt alleen, met zijn tweeën en in groepen gewerkt tijdens de cursus.

Het huiswerk bedraagt circa 3 tot 5 uur per week.

Dinsdag 31 januari 2023
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. A.M. (Merleyn) Buimer-Sitaram
Boek: Van start (klik hier voor meer informatie)
A.M. (Merleyn) Buimer-Sitaram
Even voorstellen, ik ben Merleyn Buimer. Ik ben geboren en getogen in Suriname, waar ik ook enkele jaren in het onderwijs gewerkt heb. Ik ben getrouwd met Gerrit en heb twee kinderen. Wij genieten van het leven, reizen graag en vinden het bezoeken van een restaurant geen straf. Naast reizen zijn lezen , tuinieren en koken mijn hobby’s. Ik heb de laatste jaren gewerkt in het basisonderwijs en ben toen met pre- pensioen gegaan. Toch blijft het onderwijs trekken en ben ik gaan kijken hoe ik een bijdrage kan leveren om anderen te helpen zich te ontwikkelen zodat ze zich makkelijker in de samenleving kunnen bewegen.