Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 905.22.3

Nederlands NT2 [B1->B2]

Nederlands NT2  [B1->B2]
Cursuscode: 905.22.3

Deze cursus is voor mensen die al redelijk goed zijn in de Nederlandse taal. Het voeren van gesprekken gaat in principe al behoorlijk goed en met de grammatica maak je nauwelijks fouten. Het is vooral bij de specifieke onderwerpen waar je niet vaak over spreekt waar het nog lastig voor je is en grammatica waar je nauwelijks mee te maken krijgt. Het lezen van de krant vormt ook geen probleem, al kom je daar nog wel eens wat nieuwe woorden tegen waar je nog niet van hebt gehoord. Je woordenschat wordt in deze cursus verder uitgebreid en er wordt ook aandacht besteed aan spreken en grammatica.

In de lessen bespreken we grammatica, woordenschat, uitspraak en alle vier de taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. De nadruk ligt wat meer op de woordenschat en het spreken, aangezien de grammatica op een paar kleine dingetjes na al goed gaat. Het is belangrijk om je woordenschat verder uit te breiden zodat je over nog meer onderwerpen kunt praten, ook onderwerpen die niet vaak aan bod komen. Er wordt in de lessen alleen, met zijn tweeën en in groepen gewerkt.

Deze cursus is een deel van de voorbereiding op het NT2 Staatsexamen II en is voor mensen die willen werken of studeren aan het hbo of de universiteit. Het taalniveau van dit programma is B2. Dit niveau is gelijk aan taalniveau B2 van het Europees Referentiekader (ERK) / Common European Framework of Reference (CEFR). De inhoud en taken van het examen zijn gericht op situaties die voorkomen in opleiding, werk en het dagelijks leven van hoogopgeleiden.

Het huiswerk bedraagt circa 3 tot 5 uur per week. 

Maandag 19 september 2022
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 239,00
Mw. A.L. (Anna) Shershneva
Boek: De finale (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Oss - Hooghuis ZuidWest, gebouw Zuid (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.L. (Anna) Shershneva
A.L. (Anna) Shershneva
Anna Shershneva-van Grunsven heeft altijd al een voorliefde voor talen gehad. Ze is afgestudeerd als Orthopedagoog, tolk/vertaler Nederlands, Russisch en docent Engels voor basis- en volwassenenonderwijs. In het dagelijkse leven is ze actief als beëdigd vertaalster en tolk voor het bedrijfsleven in de Nederlandse, Russische en Engelse taal en geeft ze al jaren met veel plezier Nederlandse les aan studenten van allerlei niveaus en nationaliteiten, van absolute beginners tot studenten die alleen nog maar conversatie nodig hebben.