Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 914.23.4

Nederlands NT2 [A0 -> A1-] - beginners

Nederlands NT2 [A0 -> A1-] - beginners
Cursuscode: 914.23.4

Deze cursus is voor mensen die de Nederlandse taal nog niet spreken. De beginnerscursus biedt je de kans om de basis van de Nederlandse taal goed en snel onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus wordt er aan grammatica, woordenschat, uitspraak en alle vier de taalvaardigheden gewerkt. Deze taalvaardigheden zijn: spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid. 

In de lessen gaat er extra aandacht uit naar het leren communiceren in het Nederlands. Hier worden alledaagse situaties centraal genomen en vanuit dat punt wordt er verder geleerd. Bij dit soort situaties moet je denken aan het doen van boodschappen, het praten met collega's en het leren kennen van nieuwe mensen. De Nederlandse cultuur wordt ook meegenomen in de lessen. Dat helpt je om het Nederlands in het geheel wat beter te begrijpen en aan te voelen. Er wordt alleen, met zijn tweeën en in groepen gewerkt tijdens de cursus.

Het huiswerk bedraagt circa 3 tot 5 uur per week.

Dinsdag 3 oktober 2023
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 239,00
Mw. H.M. (Helene) Bakker
Boek: Van start (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: Oss - Hooghuis ZuidWest, gebouw Zuid (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.M. (Helene) Bakker
H.M. (Helene) Bakker
Een van mijn grootste hobby’s is taal. Ik heb jarenlang als vertaler gewerkt en ik leer het liefst de taal van elk land waar ik op vakantie ben. Ik vind het belangrijk om te kunnen communiceren met de mensen die ik ontmoet – en ik wil mijn studenten graag helpen om in het Nederlands te kunnen communiceren! Vijftien jaar geleden heb ik de overstap gemaakt en ben begonnen met de docentenopleiding. Ik begon als docent Duits op middelbare scholen en het MBO. Nu werk ik al jaren in het volwassenonderwijs, eerst in de Duitse taal, maar al gauw ook als docent Nederlands voor anderstaligen. Want het aanleren van een andere taal zit in mijn bloed, ik vind altijd weer manieren om moeilijke dingen extra te oefenen en te leren begrijpen. Het allerbelangrijkste vind ik daarbij, dat mijn studenten plezier hebben in de lessen en vertrouwen krijgen om de taal te gebruiken.