Wereldkeuken Grieks | kookworkshop

Heb je jezelf ooit afgevraagd wat nu eigenlijk de gerechten Kleftiko, Gyros, Souvlaki of Meze inhouden of sterker nog, wil je graag leren hoe je deze heerlijke gerechten zelf kunt maken? In dat geval is deze workshop echt iets voor jou.

Archestratos krijgt de eer voor het schrijven van het eerste kookboek in 330 voor Christus.
Omdat Griekenland zeer centraal gelegen is, zijn er invloeden van culturen van over de hele wereld.
Het wordt sterk beïnvloed door de Ottomaanse keuken en door de Italiaanse keuken.

De Grieken gebruiken sommige aroma's meer dan andere mediterrane landen, namelijk oregano, knoflook, munt, baai, munt, basilicum, tijm, venkel en kaneel.
Wegens het klimaat en het terrein zijn er veel geiten en schapen en daarom zijn rundvleesgerechten zeldzaam. De kustgebieden hebben veel vis en er is ook een grote verscheidenheid aan kazen, zoals feta.

De Griekse keuken wordt beschouwd als stevig en gezinsgericht. Verfijning wordt afgekeurd. Dit is misschien waarom uit eten gaan naar een Grieks restaurant nog steeds een van de meest populaire manieren is om uit eten te gaan.

Sommige traditionele Griekse gerechten zoals gyros en souvlaki worden nu beschouwd als fast food.

Als je je ooit afgevraagd hebt wat het verschil is tussen souvlaki en gyros of als je gewoon van Grieks eten houdt, dan is dit de workshop voor jou.

In deze workshop leer ik je eenvoudig en heerlijk Grieks eten, zoals Gyros, Kleftico, Hummus en andere soorten Meze.


Prijs€ 37,00
Aantal lessen1 les(sen)
Startdatum13-5-2019
LestijdenMaandag
19.00-22.00 uur
DocentMw. J. Mylonas
LocatieHet Hooghuis ZuidWest, gebouw Zuid
De Ruivert 5, Oss
Lesdata
September
Oktober
November
December
Januari
Februari
Maart
April
Mei13
Juni
Juli
Augustus