Eetbare planten en wilde medicinale kruiden

Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had, tegenwoordig halen we ons eten, niet meer uit een weiland maar uit de supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon maar eten en kruiden blijft maken, zoals onder andere: bloemen, wortels, blaadjes, bessen, noten en sap. De berm om de hoek biedt al veel verschillende smaken, geuren en mogelijk medicijnen.
We gaan terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars, toen het winkelwagentje een rieten mandje was en het eten en de medicijnen gewoon op de straat groeide. Onderwerpen die in de cursus voorbij komen zijn:
- Verzamelen, drogen en het gebruik van kruiden
- Armelui kruiden en hun toepassing
- Vergeten wilde groenten
- Eetbare bloemen en planten
- Lekkere natuurrecepten
- Rauwe groeten (Raw food), Superfoods en Zee-groenten
- Anti ouderdom- en voedingstips
Wil je planten in de natuur leren kennen? Uit liefhebberij of omdat je wilde planten wil gaan gebruiken in de keuken of om toe te passen om de geneeskrachtige eigenschappen. Dan is deze praktische cursus heel nuttig voor jou.
De 5e les zal op een buiten locatie plaatsvinden op zaterdag 15 april van 14-16 uur.
De materiaalkosten voor deze cursus bedragen € 10,- . Contant te betalen bij de docent tijdens de eerste les.
De 5e les zal op een buiten locatie plaatsvinden op zaterdag 15 april van 14-16 uur.
Materiaalkosten voor deze cursus bedragen € 10,- , graag contant betalen bij de docent tijdens de eerste les.
