Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 221.21.4

Reizen naar Noorwegen

Reizen naar Noorwegen
Cursuscode: 221.21.4

Land van fjorden, trollen, rust en natuur

Vanaf je stoel bij Volksuniversiteit maak je een denkbeeldige trein-, bus- en boot reis naar en door Noorwegen, begeleid door onze docent Aad Engelfriet, cultureel-historisch reisleider. De echte reis is vele malen duurder dan deze 2-delige cursus!

We vertrekken vanuit Nederland denkbeeldig met de trein die tussen Duitsland en Denemarken op een boot de overtocht maakt. Uniek in Europa!

Via Kopenhagen, de Öresundbrug en Göteborg arriveren we in Oslo, waarvan enkele highlights zullen worden besproken.

In Oslo  gaan we met de beroemde Bergensbanen, via een altijd besneeuwde hoogvlakte, naar Myrdal. Daar stappen we over op de “Unesco” Flåmsbanen, onderweg kun je er voor kiezen om denkbeeldig nat te worden…

Daarna met de boot door de Naerøyfjord, om uiteindelijk per trein in Bergen aan te komen. In Bergen bezoeken we natuurlijk het “Unesco” Bryggen, een schitterend restant van de Hanze havenbuurt. Ook beroemd vanwege de ontsnapping van een VOC vloot in 1665, na de Slag in de baai van Bryggen.

Vanuit Bergen varen we met een boot door onder meer de Geirangerfjord naar Trondheim. Vandaar met de Dovrebanen terug naar Oslo. Vervolgens met de boot naar Kopenhagen en per trein weer retour naar Nederland.

Ga jij (weer) mee?

Dinsdag 30 november 2021
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 39,00
Dhr. A.R.C. (Aad) Engelfriet
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.R.C. (Aad) Engelfriet
A.R.C. (Aad) Engelfriet