Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 250.22.4

Mysterieus Zuid West Engeland

Mysterieus Zuid West Engeland
Cursuscode: 250.22.4

Beleef vanuit je Volksuniversiteit stoel een denkbeeldige reis door Zuid West Engeland . Met verhalen van de ervaren cultureel-historisch reisleider Aad Engelfriet. Ga je mee?

We starten in de oude Engelse hoofdstad Winchester (o.m. beroemde kathedraal en nog veel meer), bezoeken erna Old en New Sarum (=Salisbury), bekend van o.m. het Domesday Book en de Magna Carta.

Sinds 2014 kun je rustiger wandelen over de veranderende Stonehenge site, tijdens deze reis vooral aandacht voor de onbekendere verhalen over de beroemde Stenen Henge (Stonehenge).

Na een bezoek aan het Arthuriaanse Glastonbury (o.m. Heilige Graal en toegang tot de andere wereld) belanden we bij de Roman Baths, maar Bath is ook beroemd vanwege zijn schitterende Question Mark architectuur!

En dan op weg naar het grootste Britse mysterie: Tintagel en King Arthur. Met een Arthuriaanse docent Aad, die zich blijft verwonderen over de steeds nieuwe inzichten. Dat King Arthur een stukje 6e -eeuwse fake geschiedenis is, is eigenlijk niet zo belangrijk. 

Afhankelijk van een drooggevallen weg, nu helaas ook door een storm zwaar beschadigd, kunnen we toch een kijkje nemen op St. Michaels Mount, waar ooit ook onder meer de film Dracula werd opgenomen. Ook de hartslag van een verslagen reus kun je er nog steeds voelen, zegt men….

Tot slot een bezoek aan de badplaats St. Ives, mooie stranden maar ook met een Dependance van de Tate Gallery en het woonhuis / atelier van Barbara Hepworth, beroemd keramiste. St. Ives is te vergelijken met Bergen in Noord-Holland.

Kortom, ga mee en geniet van deze mooie en leerzame reis!

Woensdag 14 december 2022
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 39,00
Dhr. A.R.C. (Aad) Engelfriet
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.R.C. (Aad) Engelfriet
A.R.C. (Aad) Engelfriet
Ik ben cultureel-historisch reisleider naar een groot aantal landen in en buiten Europa, van Tibet tot Groot-Brittannië. Totaal al ca 50 reizen mogen begeleiden. En wat is er nu leuker dan op de Volksuniversiteit mijn (o.m. reis)verhalen en kennis te mogen delen met zoveel cursisten. Of een lezing over iets wat ik onderweg met de deelnemers heb bezocht. Ik zie er naar uit om je op de Volksuniversiteit Oss te ontmoeten!