Cursuscode: 205.23.1

Kunstgeschiedenis 6 - Wereldberoemde Europese musea

Cursuscode: 205.23.1

Geschiedenis en ontwikkeling van vijf Europese musea en kunst

Wie kent niet de namen van belangrijke Europese musea en wie heeft er niet eens enkele bezocht? In deze cursus is het de opzet deze musea anders te benaderen. Het gaat ook om wat onzichtbaar en voor de meeste bezoekers onbekend is, namelijk het ontstaan en de ontwikkeling ervan. Ook krijg je het nodige te horen en te zien over kunstwerken uit deze musea die van belang zijn of over een tentoonstelling die te zien was.
Op die manier zullen de volgende vijf musea worden behandeld:

1- Van Gogh Museum in Amsterdam, met de tentoonstelling Munch : Van Gogh.
2- Belvedere Museum in Wenen, dat geassocieerd wordt met Gustav Klimt, speciale aandacht krijgen de kunstenaars Egon Schiele en Oskar Kokoschka
3- Fondation Beyeler in Riehen bij Basel met de tentoonstelling Francis Bacon - Alberto Giacometti.
4- Louisiana Museum of Modern Art in Humlebæk bij Kopenhagen met de expositie Picasso Keramik.
5- Gemäldegalerie in Berlijn met de expositie David Hockney - Landschaften im Dialog, die Vier Jahreszeiten.

Vrijdag 10 februari 2023
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 109,00 plus € 7,50 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. R. (Renske) Langebeek

De kosten voor het digitale lesmateriaal bedraagt € 7,50. Dit bedrag dien je bij aanvang van de 1e les contant te betalen aan de docent.

R. (Renske) Langebeek
Dr. Renske Langebeek heeft aan de RU Utrecht Frans gestudeerd. Tijdens de studie heeft ze Algemene Kunstgeschiedenis en Moderne Kunst als bijvak gedaan. Vervolgens heeft ze in Amsterdam Museologie gestudeerd waarbij Kunstgeschiedenis een onderdeel van de studie vormde. Daarna is ze gepromoveerd aan het Muséum national d’Histoire naturelle te Parijs. Ze werkt als docent Frans en Kunstgeschiedenis aan de Hogeschool Rotterdam en geeft daarnaast lezingen over musea.