Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 243.20.1

Highlights Schotland

Highlights Schotland
Cursuscode: 243.20.1

Het is hét favoriete vakantie land van docent en reisleider Aad....Bonnie Scotland
Een land met niet alleen met een overdadige, soms ruige natuur, maar ook een tragisch verleden.

In 2 avonden maak je een reis door dit prachtige land en breng je virtueel een bezoek aan onder meer Edinburgh en een aantal paleizen waaronder Scone Palace, waar ooit de Stone of Scone terecht zou komen, Ook beter bekend als de mytische Stone of Destiny. Nog steeds moet iedere nieuw gekroonde Koning/Koningin plaats nemen op deze Steen. De laatste keer was in 1953 bij Queen Elisabeth II. Vandaar de overbekende Scones.

Via Stirling belanden we op het Holy Island of Iona, de bakermat van de kerstening van West-Europa. Langs het Loch Ness reizen we naar de hoofdstad van de Highlands, Inverness. Het nabijgelegen emotionele Battlefield Culloden is zo’n tragisch verhaal!

Via de uiterste Noord-oosterlijke punt John ‘O Groats, vernoemd naar een Hollandse visser, komen we op de Orkney eilanden terecht waar de sleutel lag voor Stonehenge.

We eindigen deze tocht bij het vakantiehuis van John Lennon dat hem inspireerde tot zijn herinneringen in de 'In my life' song.

Wat onderweg tijdens de echte reis wordt verteld, hoor je nu vanaf een Volksuniversiteitsstoel. Uiteraard mag hierbij de muziek van de beroemde doedelzak niet ontbreken.

 

Dinsdag 3 maart 2020
2 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 25,00
Dhr. A.R.C. (Aad) Engelfriet
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
A.R.C. (Aad) Engelfriet
A.R.C. (Aad) Engelfriet