Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 210.19.4

Filosofie | Een harmonieus leven

Filosofie | Een harmonieus leven
Cursuscode: 210.19.4

Eén van de meest invloedrijke filosofische scholen is de Stoa. Zelfs na 2500 jaar zijn de ideeën van de Stoïcijnen verfrissend pragmatisch en kom je hun ideeën overal tegen waar het gaat over 'geluk' of 'het goede leven'. Wij noemen iemand die weinig emoties toont nog altijd 'Stoïcijns'. Stoïcijnen waren niet tegen emoties, maar streefden naar gemoedsrust. Waarom zou je nodeloos lijden? 

Voor de cursus wordt het boekje 'Stoïcijnse levenskunst: Evenveel geluk als wijsheid' gevolgd. Daarnaast zal de docent ook putten uit andere teksten waarvan delen ook beschikbaar gesteld worden. Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals: hoe kan filosofie ons helpen in het dagelijks leven?, nutteloosheid van woede, hoe ontstaan emoties?, wat moeten we willen? en wat niet?, de rede en ethiek bij Spinoza en Sartre en de gedoemdheid tot vrijheid. Ook vriendschap en omgaan met verlies komen aan bod.

Maandag 21 oktober 2019
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 109,00
Dhr. R.A.R. (Robert) Keurntjes
19:30 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
R.A.R. (Robert) Keurntjes
R.A.R. (Robert) Keurntjes
Robert Keurntjes stuurde filosofie aan de Radboud universiteit in Nijmegen, en verdiepte zich daarnaast tevens in boeddhistische filosofie. Hij houdt zich bezig met vragen over mensbeeld en hoe onze ervaring tot stand komt. Hij schrijft, geeft cursussen en heeft een filosofische praktijk.