Cursuscode: 210.21.4

Filosofie | De zin van het bestaan

Cursuscode: 210.21.4

De mens is altijd op zoek naar zin en betekenis. Maar hoe we er naar moeten zoeken en waar we het kunnen vinden is nog niet zo gemakkelijk.

Wat wel duidelijk lijkt is dat zin te maken heeft met wat voor ons van waarde is, of wat betekenis heeft, maar over wat de oorsprong van zin en betekenis is verschillen de meningen.

Is de zin van het leven vooraf gegeven, en een integraal onderdeel van het leven dat ontdekt kan worden? Of zijn wij zingevende wezens, voor wie het leven betekenis krijgt in onze omgang met de wereld en anderen in die wereld? En wat maakt ons leven dan zinvol?

Dit wordt geen cursus met vaste antwoorden, maar een onderzoek waarbij je ideeën aangereikt krijgt waar we ook gezamenlijk over in gesprek zullen gaan.

Aanbevolen literatuur: Emily Esfahani Smith, De kracht van betekenis. Hoe geef je zin aan je leven.
Naast hoofdstukken uit dit boek zullen er nog andere teksten tijdens de cursus uitgedeeld worden.

Dinsdag 9 november 2021
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. R.A.R. (Robert) Keurntjes
R.A.R. (Robert) Keurntjes
Robert Keurntjes stuurde filosofie aan de Radboud universiteit in Nijmegen, en verdiepte zich daarnaast tevens in boeddhistische filosofie. Hij houdt zich bezig met vragen over mensbeeld en hoe onze ervaring tot stand komt. Hij schrijft, geeft cursussen en heeft een filosofische praktijk.