Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: J111.22.3

Workshop Archeologie

Workshop Archeologie
Cursuscode: J111.22.3

Peter van Nistelrooij geeft een inkijk in de cursus Archelogie die later dit najaar wordt aangeboden. Daarnaast vertelt hij meer over de actuele opgravingen van 'Fieldschool' in Oss. 
Op twee locaties in Oss, bij de Gewandeweg en bij Het Brand (gebied tussen Brandstraat en Kleinussenstraat). In opdracht van de gemeente voeren studenten daar archeologisch onderzoek uit. 

Donderdag 8 september 2022
1 les van 1 uur aanvangstijd 15:30
Prijs: € 0,00
Dhr. P.N.J. (Peter) van Nistelrooij
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)
15:30 - 16:30
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P.N.J. (Peter) van Nistelrooij
P.N.J. (Peter) van Nistelrooij
Peter van Nistelrooij heeft zich jarenlang ingezet voor de reconstructie van het ‘Vorstengraf’. Hij zorgde voor de financiële middelen en het krijgen van politieke steun, waardoor het monument in 2003 kon worden onthuld. Daarnaast is hij actief als voorzitter van de Stichting de Werkende Mens, één van de oprichters van Stichting Archeologie Maasland, lid van de Heemkundekring in Geffen en voorzitter van Stichting Noord-Brabants Archeologisch Genootschap. Van Nistelrooij organiseert excursies naar opgravingen die met de geschiedenis van Oss te maken hebben. Op scholen vertelt hij over archeologische vondsten, hij schrijft er artikelen over en zet zich in om de samenwerking tussen beroeps- en vrijetijdsarcheologen te bevorderen. In 2020 heeft hij een koninklijke onderscheiding ontvangen voor al het werk dat hij belangeloos deed en doet om cultureel, archeologische erfgoed in Oss te promoten.