Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 322.22.4

Photoshoppen met Affinity

Photoshoppen met Affinity
Cursuscode: 322.22.4

Met Affinity Photo kun je foto’s bewerken, effecten creëren, teksten toevoegen en collages maken. De software beschikt over hoogwaardige functionaliteiten en is compatible met andere grafische software. Steeds meer jonge professionals kiezen voor dit fotobewerkingsprogramma vanwege zijn toegankelijkheid en kwaliteit. Deze cursus is gericht op het ontwikkelen van basiskennis van beeldbewerking.

Ook de kracht van beeldtaal komt aan bod in deze cursus. Niet alleen technische vaardigheden van beeldbewerking, maar ook de keuzes die je maakt hebben effect op de ‘beeldtaal’. Door maatwerk toe te passen sluit deze basiscursus goed aan bij je persoonlijke wensen.
Het doel van deze cursus is dat je kennis maakt met het leren kijken als een vormgever en dat je zelfstandig beelden bewerkt.

Inhoud:
-          Wegwijs in de functionaliteiten en tools van Affinity Photo.
-          Alles over kleurgebruik en hoe verwerk je dat in toepassingen.
-          Kennismaking met skills zoals bijsnijden, bewerken en retoucheren van foto’s.
-          Fotobewerking met toepassing van lagen, filters, teksten etc.
-          Oefen-opdrachten met ruimte voor eigen werkopdrachten.
-          Technische mogelijkheden en specificaties.
-          Kennismaking creatieve effecten en de kracht van ‘beeldtaal’.

Vereisten:
-          Beschikking over eigen laptop.
-          Éénmalige aanschaf Affinity Photo (± € 55,- ex btw, maar let op aanbiedingen). Het programma dient voor       aanvang van de cursus geïnstalleerd te zijn. Affiintiy kent geen maandelijkse abonnementskosten.

Meer informatie over Affinty:
Affinity Photo (voor zowel Mac als Windows) is een laagdrempelig alternatief beeldbewerkingsprogramma dat door ervaren programmeurs is ontwikkeld voor rasterafbeeldingen. Sinds de introductie in 2015 is Affinity Photo enthousiast ontvangen door professionele fotografen en bekroond met meerdere prijzen. Daarnaast is ook illustratiesoftware Designer en opmaakprogramma Publisher ontwikkeld. Met een éénmalig bedrag beschik je over alle functionaliteiten om te photoshoppen.

Dinsdag 8 november 2022
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Mw. M. (Marian) Hamilton
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)

Voor deze cursus is het noodzakelijk dat je beschikt over een eigen laptop, waarop het programma Affinity Phot voorafgaand aan de cursus geïnstalleerd is.

De kosten voor het éénmalig aanschaffen van Affinity Photo (dus géén maandelijkse abonnementskosten) bedraagt ± € 55,- ex btw.
Let op aanbiedingen.

19:30 - 22:00
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Marian) Hamilton
M. (Marian) Hamilton
Marian Hamilton is een zeer ervaren vormgever. “In 35 jaar beeldbewerking is één constante factor gebleven; het creatieve proces leren herkennen, toepassen en ontwikkelen. Als vormgever ben ik dagelijks bezig met ideeën visualiseren en deze om te zetten in een verhaal (storytelling)” Naast haar vormgevingspraktijk Hamilton Design is ze vakdocent Multimedia en Beeldend. Storytelling en leren denken als een designer komen vaak terug in haar lessen. “Wat ik zo mooi vind aan het doceren is dat je studenten ziet ontwikkelen in kritisch zijn op eigen werk en beter weten waarom ze bepaalde keuzes maken. Het leren kijken als een vormgever neem ik mee in mijn begeleiding als docent ‘Photoshoppen met Affinity’”. Met nieuwsgierigheid en een open houding, kritisch kijkend naar jouw boodschap, kun je het creatieve proces leren herkennen, toepassen en verder ontwikkelen. Marian is als vrijwilliger ook betrokken bij Global Goals Oss. “Ik wil mijn ervaring met creatieve processen inzetten om de wereld een beetje leefbaarder te maken.”